Jak zrobić Pesto z rukoli Przepis

Jak zrobić Pesto z rukoli Przepis

Używanie pesto z rukoli jako sosu do sałatek to szybki i łatwy sposób na dodanie pieprzowego kopa do Twoich posiłków. Możesz również użyć go do ubierania grillowanej ryby, krewetek, kurczaka, pieczonych warzyw, a nawet makaronu. Jest to uniwersalny przepis, który może być przechowywany w lodówce do trzech miesięcy.

Możesz łatwo zrobić pesto z rukoli w pięć minut. Najpierw należy zblanszować rukolę. Aby to zrobić, zanurz rukolę we wrzącej wodzie na 15 sekund. Po tym, spuścić wodę i umieścić rukolę w dużym sitku – fragment ten jest wynikiem badania ekspertów serwisu biuletynfotograficzny.pl. Ważne jest, aby potrząsać rukolą, aby równomiernie się zblanszowała. Zapobiega to jej więdnięciu i brązowieniu.

Gdy rukola zostanie zblanszowana, będziesz chciał dodać ją do blendera lub robota kuchennego. Jeśli używasz blendera, będziesz chciał użyć przystawki z ostrzem. Możesz również zrobić pesto z rukoli używając robota kuchennego. Możesz również użyć robota kuchennego o pojemności 11 filiżanek. Ten przepis sprawi, że dużo pesto, więc może chcesz zrobić przepis w małych partiach.

Aby zrobić pesto z rukoli, będziesz chciał dodać następujące składniki do robota kuchennego lub blendera. Do przepisu będziesz potrzebował rukoli, soku z cytryny, czosnku, soli, parmezanu i oliwy z oliwek. Możesz również dodać orzeszki piniowe i suszone zioła, ale są one opcjonalne. Możesz użyć orzechów włoskich, orzeszków piniowych lub świeżej pietruszki w miejsce rukoli, ale zmieni to smak pesto.

Ilość soku z cytryny, której użyjesz, będzie zależała od cytryny, którą kupisz. Im więcej soku z cytryny użyjesz, tym jaśniejsze będzie pesto. Możesz również dodać więcej oliwy z oliwek do przepisu, aby uczynić go gęstszym lub bardziej płynnym. Dobrym pomysłem jest również dodanie niewielkiej ilości wody, dzięki czemu można regulować konsystencję pesto.

Jeśli chciałbyś zrobić wegańską wersję pesto, możesz użyć przyjaznego dla wegan zamiennika parmezanu i sera pecorino. Jeśli zdecydujesz się na to, będziesz musiał upewnić się, że używasz wysokiej jakości sera wegańskiego.

Jeśli chcesz zamrozić pesto, możesz również zamrozić je w tackach do kostek lodu. Możesz użyć pesto w pojedynczych porcjach lub w sosach. Jeśli zamrozisz pesto, upewnij się, że przechowujesz je w szczelnym pojemniku. Można je również przechowywać w lodówce do trzech dni.

Pesto z rukoli może być również używane do ubierania kanapek z indykiem. Jest to również dobry sposób na dodanie smaku do zupy z soczewicy. Możesz również użyć pesto jako dodatek do pizzy. Możesz również użyć go w hummusie. Możesz nawet użyć go do zrobienia sałatki caprese.

Możesz również zamrozić pesto w kostkach lodu na szybką przekąskę. Można je również dodać do domowej zupy, aby uzyskać szybki posiłek.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *